مقالات

مرکب های چاپ افست
مرکب های چاپ افست

سیستم فیزیکی و شیمیایی مرکب های چاپ افست

5
(4)

کنترل امولسیون در چاپ

برای این که به یک تعادل یا بالانس در آب و مرکب برسیم لازم است میزان امولسیون شدن مرکب با آب کنترل گردد. برای رسیدن به این حالت در اجرای عمل چاپ برای این که تمام خواص چاپ مرکب بدون تغییر بماند، لازم است مکانیسم لازم برای هر دو حالت فیزیکی و شیمیایی فرمول مرکب مورد نظر قرار گیرد و کنترل گردد.
در واقع مرکب به میزان خیلی کمی آب جذب می کند که این فرایند باید کنترل گردد.

محدوده ی وسیع شرایط چاپ با توجه به انواع روش های چاپ نیاز به مرکبهایی با خواص فیزیکی مختلف دارد. برای مثال، غلظت و ویسکوزیته می تواند بین ۲ الی ۳۰ پاسکال نسبت به سرعت ماشین چاپ و نوع روش چاپ متغیر باشد.
مرکب های با ویسکوزیته پائین می تواند موجبات امولسیون شدن مرکب را عملا در سرعت های بالا به وجود آورد. که البته این در صورتی اتفاق می افتد که هیچگونه اثر شیمیایی بین آب و مرکب وجود نداشته و در نتیجه دو مایع آب ( با کلیه مواد اضافی ) و مرکب چاپ در سرعت بالا در اثر امولسيون شدن از نظر ویسکوزیته به هم نزدیک می شوند.
میزان مناسب امولسيون برای برداشت آب اضافی از مناطق تصویر ضروری است، اما مقدار اضافی آن موجب از بین رفتن مرز بین مناطق تصویری یا غیر تصویری می شود. یعنی مناطق غیر تصویر نیز رنگ به خود می گیرد و موجب ایجاد زمینه می شود.

صلایه مرکب

صلایه مرکب

برای رسیدن به کیفیت چاپ مناسب وجود قطار نوردهای صلایه ی منظم و زیاد ضروری به نظر می رسد، زیرا تنها غشای خیلی ظریفی از مرکب برای مناطق تصویر روی فرم مورد نیاز است که به وسیله ی نوردهای صلایه ی این سطح از مرکب آماده و به فرم چاپی تحویل می شود.
در حین انجام این فرایند ، قطار نورد صلایه با یک سری محدودیت در فرمولاسیون مرکب چاپ مواجه می شود که از آن جمله فرار حلال های مرکب در فاصله‌ی منبع تغذیه مرکب تا فرم چاپی است.
از طرف دیگر نوردهای صلایه به طور یک در میان نورد فلزی و لاستیکی را هستند تا هم انتقال مرکب چاپ به صورت طبیعی صورت پذیرد و هم حرارت انتقال روی سطح وسیع نوردها به حداقل برسد.

کاربرد حلال و مواد مناسب

در ساختمان مرکب ها باید ازحلالی استفاده شود که روی نوردهای لاستیکی مرکب ایجاد خوردگی نکند و باعث تورم نورد ها نگردد. همچنین نباید مواد شیمیایی که در ساختمان مرکب به کار گرفته می شود خورندگی در نوردهای فلزی ایجاد کند. ویسکوزیته مرکب و غلظت آن باید طوری باشد که در سطح وسیع نوردهای صلایه غلظت مورد نیاز برای چاپ را حفظ کند و کیفیت مرکب نیز پایدار و ثابت بماند.

فعالیت شیمیایی

اگر مرکب چاپ و آب هیچ گونه اثری روی هم نداشته باشند در آن صورت عمل امولسیون شدن مشکل می شود و یا انجام نمی گیرد. مواد سازنده مرکب چاپ باید گروه های فعالی در رنگدانه ها و روغن های گیاهی داشته باشند که در این صورت می توانند بین آب جذبی و خودشان ایجاد رابطه شیمیایی نمایند و با تغییرات در این عوامل می توان میزان جذب آب را توسط مرکب کنترل کرد.

قشر مرکب

میزان قشر و یا سطح مرکب های چاپ افست خیلی کمتر از سایر انواع چاپ می باشد. این بدان جهت است که فرم های تهیه شده توسط شیمی گرافی ( لیتوگرافی ) ظرفیت بسیار کمی جهت برداشت مرکب دارند و از طرف دیگر هم این میزان برداشت قشر مرکب توسط فرم یا پلیت باید بین لاستیک و فرم تقسیم شود و سپس به سطح چاپی منتقل شود. بنابراین ترتیب انتقال قشر مرکب ، از نوردهای صلایه به فرم چاپی و از فرم چاپی به لاستیک و از لاستیک به سطح چاپ شونده می باشد که این میزان در نهایت به 1 الی 3 میکرون می رسد.

انتقال مرکب

مرکب چاپ در روش چاپ افست بعد از صلایه شدن و پخش روی قطار نوردهای مرکب به فرم چاپی که قبلا با آب در تماس بوده منتقل می شود، سپس بلافاصله به لاستیک منتقل شده و از لاستیک به سطح چاپی انتقال می یابد. در این فرآیند، آب ( و مواد اضافی در آن ) تعیین کننده مناطق تصویر و غیر تصویر است.

مکانیسم خشک شدن در چاپ افست

خشک شدن مرکب چاپ به وسیله‌ روش های کلاسیک و متفاوت انجام می گیرد. به علت این که قشر چاپی بسیار ظریف و کم بوده و مقدار کمی نیز از آب جذبی در قشر چاپی وجود دارد، بنابراین خیلی سخت است که بتوان برای هر کدام از انواع مرکبها درجه خشک شدن شان را دقیقا بررسی کرد.
انواع خشک شدن :
مرکب هایی که حرارتی هستند عامل تثبیت و خشک شدنشان روی سطح چاپی از راه خروج حلال و تبخیر آن از قشر چاپی و جذب بخشی از آن به سطح چاپی صورت می گیرد و یا مرکب هایی که به وسیله اکسیداسیون و پلیمریزاسیون خشک می شود.
مکانیسم خشک شدنشان در سطح چاپی به پنج روش صورت می گیرد:

• از راه جذب در سطح چاپی (روش نفوذی)
• از راه اکسیداسیون و پلیمریزاسیون
• به روش نشست سریع
• به روش حرارتی

 

آیا این پست برای شما مفید بود؟

لطفا برای رای دادن روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 4

لطفا اولین رای را بدهید!

3 دیدگاه در “سیستم فیزیکی و شیمیایی مرکب های چاپ افست

  1. blank علي گفت:

    بسيار عالي و كامل

  2. blank شیرین چراغلو گفت:

    آیا قیمت مرکب ها هم با هم تفاوت دارد ؟

  3. blank محمد پارسا گفت:

    آیا در شاخه های چاپ دیگر نیز چاپ غیر مستقیم دیگری وجود دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
سایدبار

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟